Pagina's

zaterdag 28 september 2013

Omelette sibérienne

Er werd heeel heeeel heeeeeel lang om gezeurd, maar hier is hij eindelijk: de omelette sibérienne!



Ik maakte hem eerst een keertje voor ons, zijnde slechts twee personen. Niet zo'n aanrader, want het is een bommetje.
Je kan er beter in gezelschap van genieten en dat deden we even later ook.

Hoe maakt u het?
(en dan moet ik altijd denken aan de zeven dwergen: "Wij maken niks!")

-je koopt of maakt een quatre-quarts cake
-je bedekt de bodem van een bakvorm met plakjes cake
-daarop komt jam (mijn voorkeur: frambozen), maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit
-daarop komt vanille ijs (de nieuwe ijs van Belgische bodem van Colruyt is heerlijk)
-daarop komt eiwit dat je stijf hebt geklopt met suiker
-daarna de oven in met dat ding, op zo'n 250 graden, 3 à 5 minuten, kort en krachtig dus.

Et voilà! Genieten nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen