Pagina's

maandag 8 augustus 2016

Zweden trip - Verslag 2 - woensdag 4 augustus tot maandag 8 augustus

Tijd voor weer een update!
In ons vorig huisje hadden we wat problemen met internetverbinding, maar in het huisje waar we nu zitten is er helemaal geen internet J. Ook mogelijk natuurlijk. Je vindt hier wel her en der plekjes in steden waar er gewoon wifi beschikbaar is op straat. Op die manier gaan we morgen dan ook proberen om deze post online te zetten.


Even terugblikken op week 1: woensdag trokken we naar Malmö, een bezoek waar vooral Kwinten heel erg naar had uitgekeken. Ik was op voorhand wat huiverachtig naar het grootstad-gehalte toe. Ik had parkeerplaats gezocht die iets buiten het centrum lag en eigenlijk viel het rijden in de stad tot daar zeker goed mee. Daarna trokken we te voet verder richting centrum. Na een tijdje stappen kwamen we aan een vrij bekende patisserie (Patisserie David) waar we even iets kleins gegeten hebben en gedronken. Op onze must-see-lijst stond zeker ook Västra Hamnen waar de Turning Torso zich bevindt, dus daar trokken we vervolgens heen om te lunchen.
We lunchten aan de kade met een prachtzicht op de Oresundbron, maar helaas pindakaas, het zicht trok langzaamaan weg en het relatief mooie weer veranderde in gietende regen… En toen moesten we eigenlijk het centrum nog verkennen. Na een hele poos wandelen in de regen gaven we het op, onze auto stond ook nog eens zover, dus we konden maar beter in die richting stappen.
Al bij al viel dit bezoek dus redelijk tegen, maar we hadden wel 14 kilometer in de benen en Västra Hamnen verkend, wat toch ook leuk was!


Donderdag bleven we in de voormiddag lekker binnen om te fröbelen (knutselen, naaien, lezen, prullen, ik vind dat een mooi werkwoord) en trokken we in de namiddag nog een keertje naar Lund om wat kaartjes te kopen en rond te wandelen. Lund blijft een superplek en we ontdekten (net nadat we geluncht hadden) een heel leuke lunchplek: Saluhallen, een soort markthall met allerlei restaurantjes en marktstanden met eten en delicatessen. Voor degene die hem kennen hoef ik er allicht niet bij te vertellen dat ik Kwinten pas bij sluitingstijd terug ben gaan ophalen.


Vrijdag was het Florientjesdag. Ons plan was om vrijdag iets te doen dat specifiek op Florien gericht was, want zaterdag zou ze weer lang in de auto moeten zitten naar ons tweede verblijf.
Op Florientjesdag trokken we naar Skånes Djurpark, een heel leuke dierentuin op nog geen tien minuten van ons huisje. De nadruk ligt er op dieren die ook in de Noord-Europese natuur voorkomen. Er was ook net een nieuw deel geopend rond de film Shaun the sheep waar je zelf op een tractor kon rijden enzovoort. Omdat het plannetje van het park voorschreef om hiermee te beginnen en een bepaalde route te volgen, deden wij precies het omgekeerde. Op die manier was het nergens heel druk en eindigden we in een leuke speeltuin. Aan de ingang werden we wel even tegengehouden omwille van de fiets. Ik heb toen de parkwachter overtuigd, gezegd dat ik het niet zag zitten om de rolstoel te duwen en dat Florien nu makkelijk kon rusten in het zitje achter op de fiets. Gelukkig begreep ze het, maar Kwinten heeft wel een aantal keer gevloekt op het heuvelachtige park.’s Avonds was het dan tijd om op te ruimen en in te pakken (altijd minder leuk dan uitpakken), want zaterdagochtend zouden we naar Finsjö vertrekken.
Op zaterdag ontbeten we nog een laatste keer op ons vertrouwde zonneterras, al was het een beetje fris. Florien deed ook nog een laatste keer gekke dingen met haar fiets van de helling aan het huisje.
De rit naar Finsjö liep niet langs de autostrade, maar op de meeste wegen mocht ik wel 100 km/u rijden, wat maakte dat we op een drietal uurtjes in Fliseryd waren.

We hadden hoge verwachtingen van dit huisje dat eigenlijk voor zes personen bestemd is en die zijn helemaal ingelost. Wat een prachtig, ruim, gezellig en authentiek huis! We zijn echt met veel oh’s en ah’s door het huisje gelopen, Florien was ook in de wolken over ‘haar’ slaapkamertje waar veel knuffels lagen en een ‘super zacht mama’ schapenvelletje aan haar stapelbed.
Dit huis is een echte aanrader, een verborgen schat zeg maar J. Meer info bij mij!

Toen we helemaal uitgepakt waren zijn Florien en ik even de achtertuin gaan verkennen, er loopt namelijk een rivier naast het pad achter de tuin en die wilden we gaan bekijken. Jammer genoeg is de stroming er zo overweldigend sterk dat je er zeker geen pootje wil baden. Florien was wel zeer onder de indruk van de ‘waterval’ die we zagen en ik kan haar geen ongelijk geven.
Daarna even boodschappen gedaan en thuis kötbullar gemaakt.Op onze tweede dag hier was het stralend weer en hebben we in de voormiddag vooral in de tuin gezeten en wat gebruik gemaakt van de wasmachine. Florien liep er van de ene bessenstruik naar de andere en wij hebben wat gelezen en kaartjes geschreven. In de namiddag trokken we naar Mönsterås, een klein stadje aan de kust. Het was zondag, dus het centrum was nogal doods, maar we wandelden vooral langs het water en zaten een tijdje in een kleine speeltuin. Het was echt warm dus zijn we vervolgens op zoek gegaan naar een cafeetje. Dat café werd uiteindelijk een pizzeria waar we ook aten.
Nu zitten we in Oskarshamn, een relatief grote kuststad (maar zeker niet zo groot als Kalmar) en het is nog steeds prachtig weer.
Hopelijk binnenkort meer nieuws!Geen opmerkingen:

Een reactie posten