Pagina's

donderdag 14 november 2013

Een paar Sintboekentips

Sint op komst! van Mattias De Leeuw


 In Sint op komst! ging het nieuwste Godenkind van de Vlaamse illustratiewereld Matties De Leeuw aan de slag met een nog lang niet uitgeput onderwerp: de Sint. En er mochten zelfs Pieten getekend worden. Straffer nog, Zwarte Piet krijgt een hoofdrol.
Onlangs een recensie in De Standaard gelezen (altijd blij als die nog eens aandacht besteden aan jeugdliteratuur, De Morgen doet dat veel te weinig). Het boek kreeg 3.5 sterren (5 is het maximum). Da's dus redelijk behoorlijk!
Awel, van mij krijgt hij er vier en da's toevallig het maximum op Pluizer.be

Jip en Janneke - Sinterklaas komt van Annie M.G. SchmidtSinterklaas van Charlotte Dematons

Dit boek is beschikbaar in twee maten: groot en heel groot. Uitstekend om in de klas te gebruiken dus. Je blijft kijken naar de details, dit boek is al enkele jaren op weg om een Sinterklaasklassieker te worden!Dag Sinterklaas van Hugo Matthysen

(...) "Waarom een verhalenbundel van de serie 'Dag Sinterklaas'? De serie is al twintig jaar met succes te zien op de televisie, maar een voorleesboek over Sinterklaas dat niet overloopt van de gebruikelijke clichéfeiten over de gemijterde man is ook altijd welkom. Een aanrader dus voor wie nog op zoek is naar een verhalenbundel met hapklare verhaaltjes van ongeveer drie pagina's om voor te lezen in die spannende periode voor de komst van de Goedheilig Man."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten