Pagina's

maandag 23 juni 2014

We gaan op vakantie en nemen mee...kinderboeken!

Een paar aanraders voor op vakantie, oud en nieuw:

Voor de kleintjes:

Het boekje Wat is de zee mooi maakt deel uit van een hele serie en wordt hier thuis stukbekeken. Leuke kleurtjes, wat glitter hier en daar (mag af en toe hé) en in het geval van dit boekje leuke zeediertjes.

Wat is de zee mooi

De kijkboeken van Suzanne Rotraut Berner werden een tijdje geleden in een reuzegroot kartonnenboek gebundeld. Ik verkies nog steeds de afzonderlijke versies, aangezien ze een stuk beter hanteerbaar zijn, maar je kan ook kiezen voor de mini uitvoering die recent uitkwam.
Voor de iets groteren:

Magnus en de kakado kwam een paar maanden geleden uit en is zo veel meer dan een 'op het potje'-boek. Eigenlijk is het best een hilarisch verhaal, en dat in combinatie met de oogstrelende penseelstreken van Sebastiaan Van Doninck... meenemen!Het nieuwste Otto boek van mijn idool Tom Schamp! Otto groot Otto klein is een boek opgebouwd rond tegenstellingen volgens de ondertussen bijna 'klassieke' formule van de Otto boeken: vol prachtige details, een bijzonder kleurgebruik en veel, heel veel verrassingen.De verhalen van Tjibbe Veldkamp; Tim op de tegels is ronduit schitterend, De coole cowboy staat dan weer garant voor veel voorleesplezier, in dialoog!! Mama en papa (of wie dan ook) kunnen dankzij de leuke dialoogjes samen aan de slag. De verkipping is dan weer een heel absurd verhaal met heel wat woordspelletjes. Misschien toch voor geoefender luisteraars of lezers, maar je amuseert je gegarandeerd kostelijk!

TIM OP DE TEGELS De Coole Cowboy De Verkipping


Schaap zoekt schoen. Een origineel en creatief prentenboek voor de oudere kleuters. De stijl is iets grafischer.

Schaap zoekt schoen

Voor de eerste lezers:

Drakentanden doen geen pijn is een schattig verhaal voor stoere lezers (jongens én meisje, ah ja!).

Drakentanden doen geen pijn

Job en de duif schrikken zich een bult van Evelien De Vlieger. Derde boek in de reeks rond Job en de duif. Voor meer informatie, zie mijn recensie!

Job en de duif schrikken zich een bult

Voor de iets gevorderde lezers of lezers die niet (zo) graag lezen:

De reeks De waanzinnige boomhut is een aanrader. De boomhut telde al 13 en 26 verdiepingen en het derde boek, met 39 verdiepingen, is onderweg.
Het boek past in het rijtje van series als Het leven van een loser, maar is alleen duizend keer fantasierijker en leuker geïllustreerd.

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

De zolderkinderen heb ik ook graag gelezen. Deed een klein beetje aan Astrid Lindgren denken; eindeloos lang spelen met je vriendjes op een gemeenschappelijke zolder en dan plots wil iemand de zolder afnemen... Lijkt me een gezellig vakantieboek.

De zolderkinderen

En er is nog ZO veel meer, wie weet komt er nog een vervolg...

1 opmerking:

  1. oooooh, dat reuzengroot kartonnenboek lijkt me super!!!
    Ga ik toch ook eens aanschaffen denk ik. We hebben hier een groot kartonnenboek met prenten over de klas en daar kijkt Lily-rose supergraag in, dus zou zeker een groot succes zijn. Thx voor de tip!!
    http://lolomygirl.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen