Pagina's

zondag 24 augustus 2014

Toppers van de laatste maanden

Oh, ik was zo blij met deze drie (relatief nieuwe) boeken:
Franky van Leo Timmers, Kat van Siska Goeminne en Sebastiaan Van Doninck en Otto groot, Otto klein van Tom Schamp.
Schamp en Timmers zijn, hoewel een totaal andere stijl, echt mijn favorieten en ook Van Doninck klimt met elk boek een trapje hoger.
Als je op de titel klikt, vind je mijn recensie op pluizer.be.

In Franky bouwt robotliefhebber Sam een eigen robot, eindelijk iemand die hem begrijpt. Ik ben blij dat hij het deed, want ik zat al lang te wachten tot Timmers zich eens aan de ruimteschepen ging wagen. En het bleek een schot in de roos. Dikke, dikke aanrader.

Franky

Otto groot, Otto klein is dan weer een boek opgebouwd rond tegenstellingen. Otto de kater kent iedereen al wel van zijn vele reizen en bijbehorende heen-en weer-boeken. Ook in dit boek bemerk je duidelijk het signatuur van Tom Schamp; veel verwijzingen naar films, muziek en reclame en veel spelletjes tussen woord en prent. Geweldig!

Otto groot Otto klein

En tot slot Kat met hoofdletter K. Ik gaf het vier sterren, toch vooral omwille van de prenten van Sebastiaan Van Doninck. Hij leefde zich uit op groot formaat en het is prachtig. Het kleurgebruik is uitgekiend, de blik van de Kat is opperst sluw. Van de tekst was ik niet wild, hoewel die er ook mocht zijn. Dit boek moet het vooral van zijn sprekende illustraties hebben.

Kat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten